Nebudeme Vás tu učit historii, ale jen pro zajímavost Vás necháme nahlédnout do historie italské kuchyně. Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází z 1. století n. l. ve známé Apiciově knize (který žil v době císaře Tiberia), kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Pokud nějaký pokrm přežije prakticky beze změny takovou dobu, jistě to cosi vypovídá o jeho kvalitě a chuti. U nás Vám nabízíme tyto druhy tradičních těstovin z nejrůznějších zákoutí Itálie: Spaghetti, Linguini, Rigatoni, Tagliatelle, Tortellini, Ravioli a již zmiňované Lasagne.
180. | bigoli alla matriciana | 260,- |
183. | bigoli alla salentina pečené cherry rajčatka burrata ruccola | 260,- |
197. | Linguini alla Irena (rajčata, uzený losos, krevety, smetana, pikant) (A - 1, 7) | 265,- |
199. | Spaghetti Pomodoro (rajčatová omáčka, bazalka) (A - 1) | 210,- |
200. | Spaghetti Bolognese (masová omáčka Bolognese) (A - 1, 9) | 240,- |
201. | Spaghetti Carbonara (slanina, vejce, smetana, parmazán, víno) (A - 1, 7) | 240,- |
205. | Spaghetti siciliana (rajčatová omáčka, krevety, víno, česnek, cibule, bazalka) (A - 1, 2) | 250,- |
206. | spaghetti gamberetti pistacchi | 265,- |
208. | linguine allo scoglio mořské plody krevety cherry rajčátka | 265,- |
209. | Linguini Aglio Olio Gambaretti (krevety, česnek, chilli, kudrnatá petržel) (A - 1, 2) | 255,- |
224. | Tagliatelle San Marco (cibule, smetana, uzený losos, cherry rajčátka, rucola) (A - 1, 3, 4, 7) | 260,- |
225. | Tagliatelle Sicilia (tyrolský špek, cibule, rajčatová omáčka, parmazán, chilli) (A - 1, 3, 7) | 255,- |
229. | tortellini bolognese | 250,- |
230. | Tortellini Panna (šunka, smetana, parmazán) (A - 1, 3, 7) | 250,- |
232. | Tortellini Formaggi (smetana, gorgonzola, parmazán, hermelín) (A - 1, 3, 7) | 250,- |
260. | tagliatelle berlusconi | 260,- |